Ingrediente-3 oua-10 linguri zahar-
125 g iaurt de vanilie-20 linguri faina-
vanilina sau esenta de vanilie-100 g ciocolata alba-
150 g unt-un praf de copt-
gem de caise dupa gust-un plic de gelatina jelee
Mod de preparare reteta -Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise-Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma.
Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se
racoreasca si se adauga la oua,
mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se
adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura, mixandu-se dupa
fiecare lingura.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune din
compozitie jumatate( trebuia sa pun 3/4 din compozitie, caci gemul
fiind mai greu are tendinta sa se lase la fund), se pune gem dupa cum
va place, eu am pus jumatate de borcan de 350 g, apoi cu o lingura se
amesteca din loc in loc gemul in aluat...sa aiba o forma cat mai
neregulata. Se pune si restul de aluat si se niveleaza frumos. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace pana se
desprinde de pe marginile tavii. In ultimele 10 minute se potriveste
caldura sa vina de jos in sus, sa se coaca bine la fund. Se lasa
prajitura la racit in forma. Dupa ce s-a racit se pune pe un platou, se
mai unge deasupra cu cateva linguri de gem si se toarna jeleul facut
dupa instructiunile de pe pachet.Se taie si se serveste cu placere, merge foarte bine si dimineata la cafea sau lapte...POFTA BUNA!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu