Mancarica de dovlecei cu piept de pui si rosii...Ingrediente...4 dovlecei potriviti-1 kg de rosii bine coapte-1 piept de pui-Cativa catei de usturoi-Ulei de masline-1 legatura patrunjel verde-2 cepe-1 ardei gras-1 morcov-Condimente dupa gust.Mod de preparare.Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care
vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai
caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor. Pieptul spalat si
sters l-am condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la
frigider. Am taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului (puteti
sa-i taiati si rondele subtiri sau sa-i dati prin razatoare). Ardeiul,
ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat
prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost
oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand : ceapa,
usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul. Dupa ce s-au calit
legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat
dupa gust (curry, vegeta sau sare, piper, boia sau alte condimente) Nu
am pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea
de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul.
Se da la cuptor pentru a scadea bine.Mod de servire.Se serveste
atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat
tocat.SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA!Micul secret al retetei.Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu