Prajitura aceasta este de departe una dintre preferatele mele. Este
foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o
faceti, sa nu mai spun ca este foarte usor de facut ( lasand la o parte
treaba cu scosul samburilor).Ingredientele sunt pentru o tava mare. Aluatul:350 gr faina-150 gr margarina pentru prajituri-120 gr unt-2 galbenusuri-6 linguri lapte-2 linguri gris (pesmet) -1 varf de cutit bicarbonat-
Crema:-100 gr faina-280 gr zahar pudra-200 ml lapte-400 gr smantana-3 galbenusuri-5 albusuri-
zahar vanilat...Se dizolva bicarbonatul in lapte. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.In tava cu hartie de copt se intinde aluatul cu grija. Ciresele se curata de samburi, se pun peste aluat si se presara cele 2 linguri de gris.Dupa ce am aranjat ciresele in tava ne ocupam de crema.Se amesteca faina cu laptele rece se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma.Se toarna peste cirese si se da la foc iute, adica 200 grade.Dupa 45 minute la cuptor:..POFTA BUNA!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Crema:-100 gr faina-280 gr zahar pudra-200 ml lapte-400 gr smantana-3 galbenusuri-5 albusuri-
zahar vanilat...Se dizolva bicarbonatul in lapte. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.In tava cu hartie de copt se intinde aluatul cu grija. Ciresele se curata de samburi, se pun peste aluat si se presara cele 2 linguri de gris.Dupa ce am aranjat ciresele in tava ne ocupam de crema.Se amesteca faina cu laptele rece se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma.Se toarna peste cirese si se da la foc iute, adica 200 grade.Dupa 45 minute la cuptor:..POFTA BUNA!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu