Ingredientele necesare sunt:-150 gr faina-150 gr zahar-150 gr unt-4 oua-6 linguri cacao-150 gr ciocolata rasa-200 gr cremoso sau orice iaurt-1 praf de copt-zahar vanilat, esenta de cafea (optional)-15 jumatati de caisa-Pentru uns tava:-2-3 linguri zahar brun-50 gr unt pt uns tava-Pregatim aluatul astfel: frecam untul cca 5 minute, adaugam zaharul,
galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaoua, praful de copt,
zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi iaurtul si ciocolata rasa.Separat batem albusurile cu putina sare iar apoi le incorporam in aluat amestecand cu lingura de jos in sus.Luam o tava ( vas de yena am folosit eu), cu diametrul de 21x27 cm, o
ungem cu unt din belsug si presaram zaharul brun. Asezati apoi caisele
cu partea in care a fost samburele in jos si turnati compozitia in tava
peste caise.Dam tava la cuptor pt cca 35-40 minute la 170 grade. Atentie prajitura
nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Dupa ce s-a
copt, se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe alta tava.
Se taie patrate astfel incat caisele sa fie in centru...POFTA BUNA!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu