joi, 29 septembrie 2011

Mucenici Moldoveneşti

Pentru aluat folosesc 1 kg de faina alba superioara, 200 g zahar ,1 lingurita de sare, 60 g drojdie proaspata , 330 ml de lapte dulce, 160 ml de lapte batut, 8 galbenusuri ca aurul, coaja de la o lamiie si o portocala, zahar vanilat 2 pachete, 1 fiola de esenta rom si una de vanilie de la Dr.Oetker, 200 g de unt topit (eu folosesc de Napolact),50 ml ulei de masline de buna calitate iar pentru uns miere de albine (am mai avut de la Sidy, din vara) si nuca prajita si macinata.Se face maiaua adica 100 g de faina se oparesc cu 200 ml de lapte clocotit si se rasfira repede, ca sa se raceasca. Alaturi, drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pina ce se lichefiaza si se amesteca cu faina oparita, apoi se lasa la crescut cam 15 minute, la cald.. Intre timp, galbenusurile, zaharul, untul topit (rece), coaja rasa, zaharul vanilat, esentele, laptele, laptele batut la amestec in blender (mixer), dupa care pun si maiaua, amestec bine si pun peste faina cernuta de 3 ori, cu sare cu tot. Amestec bine pina devine omogen si pun la framintat in masina de piine pentru o ora.Dupa o ora, scot aluatul, pun uleiul pe sub el si il impatur , batindu-l cu dosul palmei, pina ce incorporeaza tot uleiul.si dam iar la crescut, pentru inca 20 de minute .Urmeaza confectionatul mucenicilor.Se aseaza in tava , se ung cu ou si se lasa la crescut jumatate de ora.si dupa aceea se coc 40 de minute la foc potrivit (nu deschidem cuptorul 25 de minute)Se scot pe gratar si cit sint inca fiebinti ,e ung cu miere de albine din belsug si apoi se presara cu nuca prajita si macinata..SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA !.Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu