joi, 29 septembrie 2011

Pandispan pufos

Pandispan -Ingrediente:4 oua-125 g zahar fin-125 g faina-1 lingurita praf de copt-putina sare-Intr-un castron mare si cu peretii inalti separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le adaugam intr-un vas mic.Cu ajutorul mixerului electric batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul treptat si mixam in continuare pana nu se mai simte niciun cristal. Albusul trebuie sa fie tare, cand intoarceti castronul sa nu cada.Adaugam pe rand galbenusurile.Si amestecam cu grija.Faina o cernem impreuna cu praful de copt si le adaugam in trei transe peste spuma de ou.Compozitia rezultata trebuie sa fie pufoasa si aerata.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 25 de minute.Cu grija desfacem peretii tavii si scoatem blatul, pe care il lasam la racit pe un gratar.Dupa ca s-a racit complet il taiem.Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 10 minute :: Coacere 25 minute :::Pandispan pufos varianta mai mare:Ingrediente::6 oua :: 200 g zahar fin :: 200 g faina :: 2 lingurite praf de copt :: putina sare ::Se prepara cum am scris mai sus:::Sfaturi:::- Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.- Folositi numai oua proaspete. Daca sunt vechi riscati sa nu se bata deloc.- Folositi oua de tara. Blatul va capata o culoare galbena placuta.- Sare ajuta la inchegarea mai bine a albusurilor. O puteti inlocui si cu zeama de lamaie/lime.- Cerneti intotdeuna faina si praful de copt, blatul nu va avea cocoloase prin el si va creste si mai bine.- Nu introduceti niciodata blatul la cuptor dca nu l-ati incalzit in prealabil.- Cand blatul s-a deslipit de peretii tavaii si cand atingeti usor blatul si auzititi un sunet de "pufosenie" si revine la loc, atunci stiti ca pandispanul este copt.- daca nu aveti dispozitiv de taiat blatul, incercati asa: dupa ca s-a racit blatul complet, cu un cuti ascutit taiati de jur imprejur doar putin, apoi cu o ata, trageti incet, asa taiti blatul pe orizontala, in cate felii doriti...SE POATE FOLOSI SI CA BLAT DE TORT...SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA !!!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu