Ingrediente (6-8 portii):-1,5 kg orez fiert (500 gr orez),
500 gr ciuperci, 2 cepe mari, 2 morcovi, 2 ardei kapia (sau grasi), 200
grame mix de porumb fiert si mazare, 10 linguri de ulei, mirodenii: 1
lingurita de sare, 1/4 lingurita de piper, 1 legatura de patrunjel...Se pune la fiert 1/2 kg de orez, sau se pune la scurs 1,5 kg de orez gata fiert.Se taie ciupercile (nu foarte marunt) (2) si se pun intr-o tigaie la
uscat (fara ulei!) (3), indepartandu-se din cand in cand cu o
lingura zeama lasata de acestea. Se maruntesc apoi ceapa si ardeii (4)
si se pun intr-o alta tigaie la prajit in 4 linguri de ulei (5). Se
adauga 1/2 lingura de sare si 1/4 lingurita de piper (6) peste ciuperci
cand acestea sunt scazute (uscate) (7). Se amesteca bine si se mai lasa 2
minute, dupa care se iau de pe foc.Intre timp se dau pe razatoare morcovii si se scurge mixul de
porumb&mazare (8). Cand ceapa si ardeii sunt aproape calite, se
adauga mixul de porumb& mazare si cealalta jumatate de lingura de
sare ramasa (9). Se amesteca bine si se mai lasa 3 minute la foc mic,
dupa care se adauga ciupercile si inca 4 linguri de ulei (10). Se
amesteca totul (11) si se mai lasa la foc mic inca 3-4 minute.Intre timp se marunteste patrunjelul (12). Intr-un bol mare se pun:
orezul, morcovul ras, legumele calite si patrunjelul maruntit (13). Se
omogenizeaza totul foarte bine (14) si se aseaza intr-o tava unsa cu 2
linguri de ulei (15). Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la
cuptor la foc mic (16).Dupa 30 de minute se scoate, se indeparteaza folia de aluminiu si se
mai lasa in cuptor 20 de min la foc potrivit (mediu), pana se obtine o
crusta rumenita (17).Se scoate de la cuptor, se portioneaza cu o spatula de lemn si se lasa putin la racit. Se consuma cald!..POFTA BUNA!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu