Ingrediente:-450 g faina1/2 lingurita faina-1 ou-250 g carne macinata de oaie-1 ceapa medie-1 legatura de patrunjel-piper-o lingurita de boia de ardei dulce-500 g iaurt-2 catei de usturoi-100 g unt-o lingurita boia de ardei iute -Mod de preparare-Pentru
aluatul de taitei se adauga 400 g faina, intr-un vas mare, si 1/2
lingurita de sare. Oul se amesteca cu 1/8 l apa rece si se adauga peste
faina cu sare. Totul se va framanta foarte repede pana ce veti obtine
un aluat cu o consistenta elestica. Apoi lasati aluatul la odihnit timp
de 30 de minute.Carnea
tocata se pune intr-un bol. Ceapa se va decoji si se va taia foarte
marunt si se va adauga peste carnea tocata. Tot aici mai adaugati si
patrunjelul tocat foarte fin. Condimentati apoi carnea cu sare, piper si
boia de ardei dulce si framantati compozitia pana ce devine omogena.Aluatul
de taitei se va imparti in 5 bucati egale. Apoi fiecare bucata de
aluat se va intinde, pe o suprafata unsa in prealabil cu faina, pana ce
devine atat de subtire cat o foaie de lasagna. Acum aluatul se taie in
patrate de 4 cm x 4 cm (ideal cu o forma). Faceti la fel si cu
celalalte patru aluaturi.Fiecare patrat de aluat se va
umple cu o lingurita de carne tocata, pregatita in prealabil, si se va
face din aluat un saculet. Pentru a nu iesi compozitia de carne la
fierbere presati bine intr degete aluatul.Puneti
apa la fiert intr-o oala cu putina sare. Cand apa clocoteste puneti
saculetii de aluat umpluti cu carne la fiert pentru 5 minute. apoi
scoateti-i cu grija pe o farfurie astfel incat saculetii sa nu se
deschida.Pentru sos puneti iaurtul intr-un bol si frecati-l pana ce
devine cremos. Adaugati apoi usturoiul pisat si presarati putina sare.
Untul se pune intr-o tigaie si se adauga boiaua de ardei iute.
Inainte de a incepe untul sa fiarba luati de pe foc pentru ca untul sa
nu devina amar.Portionati saculetii cu carne, adaugati sosul de iaurt si
putin unt incins cu boia de ardei iute. Serviti cat timp este cald ..POFTA BUNA!...Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu