Ingrediente:- 300 ml
lapte- 200 ml frisca lichida- 3 foi de gelatina (6 g)- esenta de
vanilie- 120 g zaharPentru sosul de
zmeura:- (PUTETI ATAUGA SI SOS DE CAPSUNI,CIRESE).-200 g zmeura- 2 linguri zahar pudra-Preparare: intr-un
castronel cu apa, punem gelatina foi la inmuiat(aprox. 10 minute).Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida. Cand s-au incalzit adaugam
zaharul si amestecam pana se dizolva. Turnam si extractul de vanilie.Stoarcem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se
dizolva si luam de pe foc.Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa si
cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel
putin 5 ore. Dar mai bine pregatiti de seara panna cotta, sa aiba suficient timp
sa se inchege.Sosul de zmeura: amestecati la robot zmeura cu zaharul pudra. Eu am folosit sos
gata cumparat.SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA!!!Micul secret al retetei...Multa pasiune si suflet...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu